Wahy (revelatia)

Postat deAlina in Cuvantul Sau: Coranulpe 15.10.2011,0 comentarii

Ştiința a deschis porțile către o nouă era, era tehnologiei. În această eră am fost martori la multe invenți care pur și simplu ne lasă fără grai și ne face să credem că nu știm mai nimic din secretele acestui univers.

Ceea ce pentru cei care trăiau acum o mie de ani era un miracol pentru noi este un adevăr, iar lucrurile pe care le considerăm miracole se paote sa fie pentru generațiile viitoare adevărurice nu pot fi respinse.

Corpul uman ascunde o realitate ce nu a fost descoperită nici în era științei, este vorba de suflet.

Asemenea sufletului și revelația este una din secretele nedescoperite pană azi. Revelația este miracolul tuturor profeților, este un mod de comunicare om - Creator, de care s-au bucurat toți profeți.

Ce înseamnă wahy?

Din punct de vedere strict lingvistic cuvantul wahy are sensul de 'semn rapid' iar cand spunem ' i-am revelat' ne referim la 'i-am vorbit în secret' i-am vorbit departe de auzul celor din jur.

Rădăcina acestui cuvant reflectă două sensuri, rapiditate și secret.

Definiția revelației din punct de vedere lingvistic: Este informația secretă, rapidă, adresată celui ce se dorește a fi informat, departe de auzul celor din jur.

Această de finiție cuprinde mai multe aspecte:

1 - Inspirația firească umană; asemeni ' revelației mamei lui Moise' Şi i-am revelat Noi mamei lui Moise: "Alăptează-l! Iar dacă te temi pentru el, aruncă-l în mare! Şă nu-ți fie teamă și nu fi mâhnită, căci Noi îl vom întoarce pe el la tine și-l vom face pe el [unul] dintre trimiși!" (Qasas 7)

2 - Inspirația instinctă către animale, asemeni 'revelației furnicii' Şi [iată ce] le-a revelat Domnul tău albinelor: "Faceți-vă case în munți, în pomi și în ceea ce ei făuresc!" (Nahl 68)

3 - Semn rapid symbolic, așa cum a facut profetul Zaharia(pacea fie asupra sa) A ieșit el din altar înaintea neamului său și le-a făcut lor semn să aducă laude dimineața și seara. (Maryam 11)

4 - Şoaptele satanei și efectele lor în sufletele oamenilor, ' Şeitanii îi vor ispiti pe aliații lor să se certe cu voi. De la veți da ascultare, veți fi și voi politeiști.(An'am 121)

Astfel am făcut noi pentru fiecare profet dușmani- șeitani, dintre oameni și djinni, care să se ispitească unii pe alții cu vorbe împodobite în chip înșelător. Însă dacă Domnul Tău ar fi voit, ei nu ar fi putut să o facă. Deci părăsește-I pe ei laolaltă cu ceea ce născocesc ei! (An'am 112)

5 - Ceea ce inspiră Allah îngerilor să îndeplinească; Aduceți-vă aminte când Domnul vostru le-a revelat îngerilor: "Eu sunt cu voi! Întăriți-I, așadar, pe cei care cred!!" (Anfal 12)

Revelația din punct de vedere al terminologiei islamice se referă la mesajul lui Allah adresat trimișilor Săi.

Cunoștința pe care o simte o persoană în sufletul său fiind ferm convins că este din partea lui Allah.

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)