Coranul despre originea Universului

Postat deAlina in Cuvantul Sau: Coranulpe 23.02.2012,0 comentarii

Cosmologia ca stiinta moderna bazata pe observare, indica clar ca la un anumit moment intregul Univers nu era altceva decit un nor de "fum" (o compozitie gazoasa opaca si foarte densa). Acesta este unul dintre principiile indiscutabile ale cosmologiei moderne. Azi oamenii de stiinta au posibilitatea sa observe stele noi care se formeaza in apropierea acestei "nebuloase".

Stelele luminoase care se vad in noapte erau formate, ca si intregul univers, din acel material "gazos ". Allah spuse in Coran :

El s-a intors catre cer care nu era decat fum si catre pamant, spunandu-le: "Veniti amandoua de vreti ori de nu vreti!" Ele spusera: "Venim,Tie supunandu-ne!" (Coran, 41:11)

Datorita faptului ca pamantul, cerul, soarele, luna, planetele, galaxiile, etc. au fost formate din acelasi "fum", se trage concluzia ca cerul si pamantul au fost la inceput unite. Insa in afara acestei "nebuloase" (dupa Big Bang) s-au separat. Allah spuse in Coran:

"Cei care tagaduiesc nu au vazut ca cerurile si pamantul erau o singura bucata? Noi le-am despicat apoi si din apa am creat tot ce este viu. Nu cred ei, oare?" (Coran, 21:30)

Doctorul Alfred Kroner unul dintre cei mai celebrii geologi din lume, profesor de geologie si presedintele departamentului de geologie al Institutului de Geologie, Universitatea Johannes Gutenberg, Mainz, Germania. El spuse: "Gandindu-ma de unde provenea Mohammed...afirm ca este aproape imposibil sa fi avut informatii cu privire la originea universului, atata timp cat oamenii de stiinta doar in ultimii ani au descoprit acest lucru cu ajutorul unor metode tehnologice avansate. Mai spuse ca: "O persoana care nu avea cunostiinte de fizica nucleara acum 1400 de ani, nu cred ca ar fi putut doar cu ajutorul mintii sa afirme ca cerul si pamantul ar fi avut aceeasi origine si mai ales ca la inceput erau unite!"

____________________________

www.islamulazi.ro

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)