Orientarile marilor teologi musulmani

Postat deAlina in Rugaciuneape 16.10.2011,0 comentarii

Prima condiție ce trebuie îndeplinită pentru a fi musulman reprezintă angajamentul de aderare la Islam, mărturia de credință. Însă, o credință dreaptă, adevărată, depinde de felul în care un musulman însușește învățăturile unor mari teologi privind credința islamică. Îndatorirea principală a fiecărui musulman, fie bărbat, fie femeie, ajuns la pubertate, este de a însuși dogmele și principiile religiei islamice expuse în lucrările marilor teologi ai islamului și de a crede în cele relatate de aceștia.

Prin urmare, Tradițiile Profetului (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) au fost păstrate foarte bine, nealterate, într-o manieră demnă de toată încrederea și credința. Cei care se vor salva de Iad sunt tocmai aceia care vor urma neabătut prescripțiile existente în aceste cărți sfinte. Într-o Relatare Profetică se spune: "Poporul meu se va împărți în șaptezeci și trei de alianțe. Doar una dintre acestea va scăpa de osânda iadului, iar celelalte vor avea ca răsplată Gheena, unde vor fi veșnici". Fiecare din cele șaptezeci și trei de alianțe susține că doar alianța sa urmează adevărata cale a Islamului și că, doar acea alianță va scăpa de osânda iadului.

În Surat Rum (Bizantinii) versetul 32, Allah Preaînaltul spune: "Dintre cei care au divizat religia lor și au devenit secte, fiecare ceată bucurându-se pentru ceea ce are ea!"[Coran 30:32]

Numai că Profetul nostru (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) descrie astfel însușirile orientării care se va salva de osânda iadului: "Cei care fac parte din această orientare sunt aceia care merg pe drumul meu și al companionilor mei. Cine nu arată respect și dragoste chiar și față de un singur companion, nu poatefi un credincios musulman.

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)