Muhammad Ibn Saalih Ibn Uthaymeen

Postat deAlina in Istoriepe 22.11.2011,0 comentarii

Abu 'Abdullaah Muhammad ibn Saalih ibn Muhammad ibn 'Uthaymeen at-Tameemee an-Najdee s-a născut în oraşul Unayzah, din regiunea Qaseem (în Arabia Saudită ) pe data de 27 Ramadaan 1347 D.H./1926 d.Hr. într-o cunoscută familie evlavioasă.

El şi-a primit educația de la mulți învățați remarcabili precum: Shaykh 'Abdur-Rahmaan as-Sa'dee, Shaykh Muhammad Ameen ash-Shanqeetee şi Shaykh 'Abdul-'Azeez ibn Baaz.

Când a început să predea, un mare număr de studenți din interiorul şi din exteriorul Arabiei Saudite au beneficiat de pe urma învățăturilor sale. Acesta avea un stil propriu de a interpreta şi de a explica chestiunile religioase. El a fost unul dintre acei savanți care au slujit islamul fără idei preconcepute şi care s-au ținut departe de restricțiile care rezultă din a urma orbeşte o opinie. El a ieşit în evidență prin deducțiile logice şi prin străduința de care a dat dovadă în abordarea chestiunilor religioase, lucruri care au dovedit clar înțelepciunea religioasă pe care o avea şi corecta folosire a principiilor religioase pe care le-a adoptat.

La fel ca şi Shaykh-ul ibn Baaz, atunci când dădea fataawa (verdicte religioase), el se baza pe dovezi din Coran şi Sunna. El are aproximativ cincizeci de cărți (de fatwa) la activ. Shaykh-ul ibn 'Uthaymeen a predat Fundamentele Credinței la Facultatea de Sharia, din cadrul Universității Islamice Muhammad ibn Sa'ood, Filiala Qaseem. De asemenea el a fost membru al Consiliului Marilor Savanți din Regatul (Arabiei Saudite) şi a fost imam şi khatyb la Moscheea cea Mare din oraşul Unayzah.

Shaykh-ul ibn 'Uthaymeen a murit într-o zi de miercuri pe 15 şauual 1421 D.H./ 10 ianuarie 2001 d.Hr. El avea 74 de ani cînd a trecut în neființă.

Fie ca Allah (subhanahu wa ta'aala) să aibă milă de sufletul lui, amin!


Sursa: http://www.fatwa-online.com/scholarsbiographies/15thcentury/ibnuthaymeen.htm

Traducere: khalid622

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)