Mohamed – O scurtă descriere


Ai putea fi un creștin, evreu, un ateu sau agnostic; sau s-ar putea să aparții unuia dintre multele culte religioase diferite existente în lumea contemporana. Ai putea fi chiar si comunist sau cineva care crede în democrația omului, ca regulă pe pământ. Oricine ai fi și indiferent de convingerile tale ideologice sau de obiceiurile tale sociale, nu există nici o îndoială -

 

Trebuie să afli mai mult despre acest OM - MUHAMMAD (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui).

 

El a fost de departe cel mai remarcabil om, care pus piciorul pe acest pământ. El a pus bazele unei religii, a fondat un stat, a construit o națiune, a stabilit un cod moral, a inițiat numeroase reforme sociale și politice, a stabilit o societate puternică și dinamică pentru a practica și reprezenta învățăturile sale și a revoluționat complet modul de a gândi și comportamentul uman, pentru toate generatiile ce i-au urmat.

 

“Numele lui este Muhamed(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui)”

 

mohamed-descriere-a-vietii-sale

 

El s-a născut în Arabia, în anul 570 E.N. (Era Noastra). A început misiunea de a predica religia Adevărului -Islamul (supunerea față de un singur Dumnezeu)- la vârsta de patruzeci de ani și a parasit această lume la vârsta de șaizeci și trei de ani.

 

Pe parcursul acestei perioade scurte de 23 de ani, el a schimbat complet Peninsula Arabică de la păgânism și idolatrie la adorarea unui singur Dumnezeu, de la certuri tribale și războaie la solidaritate și coeziune etnica, de la beție și desfrâu la sobrietate și evlavie, de la fărădelege și anarhie la o viață disciplinata, de la dezastru total la cele mai înalte standarde de excelență morală. Istoria umană nu a cunoscut niciodată o astfel de transformare completă a unei comunitati sau a unui loc înainte sau după acest moment - și GANDESTE-TE ca toate aceste minuni incredibile au avut loc doar două decenii.

 

Lumea a avut parte de mari personalitati. Dar aceste personalitati s-au distins în doar unul sau două domenii, cum ar fi gândirea religioasă sau conducerea militară. Viețile și învățăturile acestor mari personalități ale lumii sunt învăluite în negura timpului. Există multe speculații cu privire la momentul și locul nașterii lor, modul și stilul de viață, natura și detaliul învățăturilor lor și măsura in care ei au avut succes sau au eșuat. Asa ca, este imposibil pentru omenire să reconstituie cu exactitate viața și învățăturile acestor oameni.

 

Nu se poate spune acelasi lucru despre acest om. Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a realizat enorm de multe lucruri în diverse domenii ale gândirii și comportamentului uman, chiar si într-una din cele mai tulburi perioade din istoria omenirii. Fiecare detaliu al vieții sale private și publice, chiar si soaptele sale au fost documentate cu acuratețe și păstrate până în zilele noastre cu fidelitate. Autenticitatea acestor izvoare istorice (hadisurilor), este apreciata si recunoscuta nu numai de către musulmani, ci chiar de criticii săi.

 

Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a fost un profet, un reformator social, un ghid moral, un bun administrator, un prieten dedicat, un companion minunat, un sot devotat, un tată iubitor - toate într-unul singur. Nici un alt om din istorie nu a excelat vreodată intr-un asemenea mod si nici nu a reusit sa-l egaleze, în oricare dintre aceste diferite aspecte ale vieții sale. Iar toate aceste realizari, care merg pana aproape de perfecțiune, s-au datorat personalitatii sale altruiste.

 

Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) nu a fost decât un om. Insa el a fost un om cu o misiune nobilă, aceea de a uni omenirea prin închinarea la unicul Dumnezeu și să-i învețe pe oameni calea de a trai cinstit și integru pe baza pe poruncilor lui Dumnezeu. Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) întotdeauna s-a descris pe sine ca, "rob și mesager al lui Dumnezeu", si într-adevăr, fiecare fapta de-a sa a demonstratrat acest lucru.

 

Astăzi, după un interval de paisprezece secole, viața și învățăturile lui Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) au supraviețuit fără nici cea mai mică pierdere, modificare sau interpolare. Aceste invataturi oferă aceeași speranță eterna pentru tratarea multor boli ale omenirii, la fel cum au facut-o in timpul vietii sale. Aceasta nu este doar o afirmație a adepților lui Mohammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui), ci si concluzia inevitabilă impusă de istoria critică și imparțială.

 

Cel mai neinsemnat din lucrurile pe ca l-ai putea face ca o fiinta umana cu ratiune, ar fi sa te opresti pentru un moment și sa te întrebi: Este posibil ca toate aceste afirmatii, care suna atat de extraordinar si revolutionar, să fie într-adevăr adevărate? Și, presupunând că afirmatiile chiar sunt adevărate, iar tu nu ai știut sau nu ai auzit pana acum de aces tom, oare nu cumva este cazul sa depui un efort de a-i cunoste viata?

 

Nu te va costa nimic sa faci asta, dar se poate dovedi a fi începutul unei noi ere din viața ta.

 

Te invitam sa-l descoperi pe acest om minunat, MUHAMMAD (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui), un om precum nu au mai fost alții in aceasta lume.

 

Un articol de ing. Husain Pașa, preluat dupa http://www.prophetofislam.com/this_man.php

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)