Mierea

Postat deAlina in Medicinape 10.10.2011,0 comentarii


 Ghidul Profetului, salla Allah aleihi wa sallam, cu privire la folosirea ei

de Ibn al-Qayyim Zaad al-Ma'aad, 4/224, 225, 4/33, 34.

 

În Coran, Allah subhanahu wa ta"²ala spune: "Apoi mâncați din toate roadele şi urmați căile uşoare ale Domnului vostru!" Din burțile lor iese o băutură cu felurite culori, în care este leac pentru oameni. În aceasta este cu adevărat un semn pentru un neam [de oameni] care chibzuiesc!!" {Surah Al-Nahl, 16:69}

Ibn al-Qayyim, radhi Allahu anhu, a spus: "În ceea ce priveşte recomandările Profetului, salla Allah aleihi wa sallam, aceasta este cea mai bună pentru a menține o stare bună de sănătate." Rasul Allah, salla Allah aleihi wa sallam, avea obiceiul să bea miere amestecată cu apă rece. Acest lucru este foarte sănătos şi nimeni nu poate să înțeleagă, decât medicii cei mai eminenți.

În ceea ce priveşte consumarea mierii pe stomacul gol, acesta purifică stomacul,                                                                                              

                           

reduce aciditatea, îl curăță de rezidurile acumulate, îl încălzeşte şi ajută digestia. Aceasta are un efect similar asupra ficatului, rinichilor şi a uretrei. Este mai bună pentru stomac decât orice alt aliment dulce. Cu toate acestea, ea poate provoca reacții adverse la pacienții care suferă de icter, pentru că îi supraîncălzeşte. În final, pentru a evita acest efect, se poate amesteca mierea cu oțet şi, când această combinație este băută, va fi mult mai benefică şi folositoare decât majoritatea băuturilor care conțin zahăr, în particular pentru cei care nu sunt obişnuiți cu astfel de băuturi.

Nici una dintre acestea nu va putea fi mai benefică decât mierea. În ceea ce priveşte băutul când este proaspăt preparată, aceasta este una din cele mai benefice lucruri pentru corp, este mijlocul cel mai semnificativ pentru păstrarea sănătății, este foarte răcoritoa-re şi energizantă şi face bine la ficat şi inimă. Dacă este bine preparată, ajută la hrănire şi ajută ca mâncarea să ajungă în toate părțile corpului, în cel mai eficient mod.

 (Zaad al-Ma'aad, 4/224, 225)

Şi a mai spus, (Allah să aibă milă de el):

*Mierea conține mari beneficii, pentru că purifică impuritățile prezente în vene, în stomac, etc. dacă este mâncată sau aplicată pe piele.

 *Este binefăcătoare pentru persoanele în vârstă şi pentru cei a căror corp este rece şi umed.

*Este hrănitoare, ajută la digestie, dă energie, face uşoară şi plăcută înghițirea medicamentelor, este bună pentru ficat şi pentru torace, este dietetică şi contribuie la eliminarea mucozităților şi diminuarea tusei.

 *Dacă este băută caldă, amestecată cu apă de trandafiri, este folositoare pentru cine a fost muşcat de un scorpion.

 *Dacă e băută amestecată cu apă, face bine celui care a fost muşcat de un câine turbat sau celui care a mâncat ciuperci otrăvitoare.

*Băgate in miere, cărnurile, castraveții, dovleacul şi vinetele rămân proaspete pentru trei luni. Multe fructe pot fi conservate dacă sunt introduse în miere pentru o perioadă de şase luni.

 *Dacă corpul celui afectat de păduchi este uns cu miere, aceasta va ucide păduchii şi ouăle lor.

*Face ca părul să fie lung, frumos şi lins.

*Dacă este folosită la ochi ca şi Kohl, va îmbunătăți vederea.

*Dacă se foloseşte în periajul dinților, aceasta îi va face mai albi şi strălucitori şi va menține gingiile sănătoase.

 *Deschide venele şi induce menstruația.

*Dacă mierea este consumată pe stomacul gol, aceasta elimină mucozitățile toracelui, purifică stomacul de impurități şi reglează temperatura corpului. Tot aşa benefică este pentru ficat, rinichi şi uretră.

*În afară de toate acestea, nu are efecte nedorite, dar poate cauza puțin rău, în anumite cazuri.

 *Este vorba de un tip de aliment, un tip de medicament, o specie de băutură, o specie de aliment dulce, o specie de cremă.

*Nu există nimic din ceea ce a fost creat pentru noi, pentru un scop similar, care să aducă beneficii mai bune decât mierea.

*În antichitate, oamenii se bazau mult pe miere şi, în majoritatea cărților scrise de către aceştia, nu există nici o notă cu privire la zahăr; zahărul era necunoscut lor, dat fiind că este ceva mai nou.

*Profetul, salla Allah aleihi wa sallam, avea obiceiul să bea mierea amestecată cu apă, pe stomacul gol şi acesta era secretul pentru menținerea unei bune sănătăți şi nimeni nu putea înțelege, cu excepția celui inteligent şi binecuvântat.

 (Zaad al-Ma'aad, 4/33, 34).

 

                                                                                                   ~ articol de Aisha Faisal ~

                                                                                                      Sursa: Revista Annisaa


-

Comentarii aferente acestui articol



Adauga un comentariu

(Your email address will not be published.)