+

Adrese utile

Marocul descalificat din Cupa Africii

Postat dekhalid622 in Internationalpe 09.02.2015,0 comentarii

Marocul nu va găzdui Cupa Africii pe Natiuni (CAN), 2015. Decizia apartine Confederației de Fotbal din Africa (CAF) si a fost comunicata pe 03 februarie 2015 trecuta, în timp ce Marocul a solicitat amânarea competiției de mai multe ori din cauza riscurilor asociate cu virusul Ebola, care a ucis mai mult de 4.800 morți în diferite țări din Africa de Vest.

Confederația de Fotbal din Africa (CAF) a spus că au fost propusi mai mulți candidați, iar alegerea va fi facuta "în scurt timp". Guineea Ecuatorială, Angola şi Gabon sunt printre candidatii cu sanse mari, ultimul menționat fiind Egiptul, unde CAF are sediul central şi are o infrastructură adecvată.

"Fiecare țară are dreptul de a lua măsuri de precauție pentru a asigura securitatea cetățenilor săi", a declarat ministrul marocan de Sport, Mohamed Ouzzine, când a fost întrebat in timpul unei sesiuni în Parlament. "Marocul a refuzat să organizeze CAN" şi "nu a esuat in angajamentele sale." Marocul "susține cererea de amânare", a insistat ministrul, în răspunsul transmis de canalul public Al Oula.

Ministrul ┬ámarocan a reiterat argumentele aduse în repetate rânduri de către țara sa, invocând o "cerere de amânare datorita unui caz de forță majoră". "Ne confruntăm cu o epidemie periculoasă impotiva careia lupta intreaga planeta", a mai mentional el. Potrivit lui, Marocul este "gata pentru toate scenariile", în timp ce CAF a sugerat la posibilitatea unor sanctiuni serioase.

De asemenea, CAF a anunțat că echipa marocana de fotbal este descalificata automat din viitoarele 2 competitii ale Cupei Africii pe Natiuni (CAF), iar Federatia Marocana de fotbal a fost amendata cu 8 milioane de euro.
-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)