+

Adrese utile

Luna sfântă a Ramadanului 2020

Postat dekhalid622inNationalpe 23.04.2020,0 comentarii

Luna sfântă a Ramadanului incepe joi, pe 23 aprilie 2020, dupa Maghrib. Prima zi de post va fi vineri 24 aprilie 2020. Acesta este un moment special pentru aproape două miliarde de musulmani din întreaga lume.

În orice an normal, este un timp de rugăciune în adunare, de post în timpul zilei, de sărbătoare pe timp de noapte, de socializare extinsă și de acte de profundă generozitate și caritate.

ramadan 2020

Așadar, într-o perioadă dificilă pentru întreaga lume, musulmanii se pregătesc să întâmpine luna de post a Ramadanului cu măsuri fără precedent de distanțare socială.

Citiți și: Postul (As-Syam) și meritele sale

Cu moscheile închise în Romania, mesajul pentru acest Ramadan este clar: țineți post și rugați-vă de acasă și rezumați-vă la mediul digital . Aceasta este modalitatea de a ajuta la salvarea de vieți.

În concluzie, luna sfântă a Ramadanului este despre conectarea la Dumnezeu prin rugăciune, cugetare, compasiune și bunătate față de ceilalți. Este important să utilizăm acest timp pentru a cugeta, pentru a reflecta asupra modului în care ne trăim viața și a modului în care ne raportăm la Creatorul nostru, la comunitățile noastre și la cei nevoiași. Trebuie să fim siguri că sărbătorim Ramadanul în cel mai în siguranță mod posibil: în casele noastre.

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)