Infumurarea – piedica spre Paradis

Postat dekhalid622 in Femeia musulmanape 12.11.2011,0 comentarii

Primul pacat a fost comis de Satana.
Dar care a fost acesta ? De ce a fost pedepsit ? De ce a fost aruncat in focul Iadului?
"Si atunci cand am spus ingerilor : Prosternati-va dinaintea lui Adam ! Si s-au prosternat ei, in afara de Iblis, care nu a voit, ci s-a semetit si a ramas printre cei necredinciosi." (Al Baqara 2 : 34)

Onorarea lui Adam cand ingerii s-au prosternat dinaintea sa
Acest verset arata marea onoare pe care Allah Preainaltul i-a facut-o lui Adam (Pacea lui Allah sa fie asupra sa !), onoare pe care El o reaminteste urmasilor acestuia. 
Supunerea era fata de Allah, iar prosternarea - dinaintea lui Adam (Pacea lui Allah sa fie asupra sa !). Allah Preainaltul l-a onorat pe Adam (Pacea lui Allah sa fie asupra sa !) si le-a poruncit ingerilor sa se prosterneze inaintea acestuia.
"[Allah] l-a intrebat : Ce te-a oprit sa te prosternezi, cand ti-am poruncit ? [Iblis] a raspuns : Eu sunt mai bun decat el ! Pe mine m-ai facut din foc, iar pe el l-ai facut din lut ! A grait [Allah] :Coboara de aici, ca sa nu te mai arati semet aici ! Deci iesi afara si tu vei fi dintre cei vrednici de dispret ! (Al-'A'raf 7 : 12-13)
Asadar, primul pacat a fost infumurarea, dusmanul lui Allah fiind prea infumurat sa se prosterneze dinaintea lui Adam (Pacea lui Allah sa fie asupra sa !)
Iblis a dat dovada de necredinta, infumurare si neascultare, toate la un loc atragandu-i alungarea din prezenta lui Allah Preainaltul si lipsirea de indurarea Sa. [Tafsir - Ibn Kathir]

Infumurarea
S-a relatat sub autoritatea lui Abdullah, fiul lui Mas'ud, ca Profetul Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a spus :
"Acela care are in inima sa trufie chiar si cat un bob de mustar nu va intra in Paradis."Cineva (dintre cei care erau de fata) a remarcat : "Cu siguranta oricui ii place ca haina si pantofii sai sa arate bine." [Iar Profetul] a subliniat : "Intr-adevar, Alah este plin de Gratie si iubeste frumusetea. Trufia inseamna sa dispretuiesti adevarul [din cauza unei pareri prea bune despre tine], sfidandu-i pe cei din jur." (Muslim)
Cat de frecvent ne simtim plini de noi si uitam de multumirea pe care I-o datoram Creatorului nostru ? Cat de frecvent ii privim pe ceilalti de sus ? 
Aduceti-va insa aminte de acest verset si de faptul ca infumurarea l-a infundat pe Satana in focul Iadului. Sa privim in jur pentru a constientiza cum suntem si sa ne calculam actiunile ... 
-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)