Eid al Fitr 2020

Postat dekhalid622inUncategorizedpe 22.05.2020,0 comentarii

Eid al Fitr 2020 sau Şeker Bayramı (in limba turca) sau Sarbatoarea de sfârșit de Ramadan va avea loc în România în ziua de de duminică, 24 mai 2020. Data de sâmbătă 23 mai este o zi de Ramadan, adică zi de post normală.

Eid al Fitr 2020

Cu această ocazie urăm tuturor musulmanilor un Eid al Fitr 2020 fericit și ne rugam ca faptele noastre bune din perioada Ramadanului să fie acceptate de Allah.

Rugam toți musulmanii, care nu au facut-o încă, să dea zakat al fitr pentru a-și purifica postul si pentru a face sărbatoarea de Eid mai fericită și pentru cei nevoiași.

Mai multe detalii despre Zakat al Fitr si cum se poate plati online, puteți găsi aici: Zakat al Fitr și plata online 2020

Pentru cei care locuiesc în Constanta, mai jos puteți găsi anunțul moscheii / geamii Hunkiar din Constanta, unde puteti face Rugaciunea de Eid.

Duminica, 24 mai 2020, comunitatea musulmana din Romania va celebra inceperea Ramazan Bayramului. Sarbatoare ce incununeaza o luna de post, o luna de curatare sufleteasca si trupeasca.

In calitate de imam al Geamiei Hunkiar din Municipiul Constanta, aduc la cunostinta enoriasilor musulmani din municipiu faptul ca in dimineata zilei de 24 mai 2020, ora 06:07, se va efectua Rugaciunea specifica acestei sarbatori, si anume Ramazan Bayram Namazı. Rugaciunea va fi efectuata in curtea geamiei.

Pentru prevenirea raspandirii infectiilor cu SARS-CoV-2, activitatile organizate de slujitorii cultelor religioase cu participarea publicului, care se desfasoara doar in exteriorul locasurilor de cult se realizeaza cu respectarea masurilor de prevenire si protectie, astfel:

1. Distanta dintre enoriasi va fi de cel putin 2 m in orice directie.

2. Purtarea unei masti de protectie, care sa acopere atat nasul cat si gura, este obligatorie atat pentru imam cat si pentru enoriasi.

3. Fiecare enorias va veni cu propriul covoras de rugaciune (Seccade/ Namazlîq)

4. Mainile, chiar daca se poarta manusi de protectie, vor fi dezinfectate la intrarea in spatiul destinat rugaciunii.

5. Facilitatile de toaleta si inclusiv toaletele sunt inchise pentru utilizare. Asadar, fiecare participant va nevoit sa isi efectueze ritualul de ablutiune (Abdest) de acasa.

6. Persoanele care prezinta simptome de infectie respiratorie ( tuse, stranut, rinoree), persoanele aflate in carantina, precum si cele care au intrat in contact cu o persoana infectata nu pot intra in spatiul exterior destinat efectuarii rugaciunii ( Namaz ), acestea fiind rugate in mod expres sa ramana acasa.

7. Inainte sau dupa efectuarea rugaciunii de Bayram Namazı enoriasii nu se vor aduna in fata locasului de cult.

 

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)