Doua sute de hadisuri profetice

Postat dekhalid622 in Hadisuripe 04.08.2011,3 comentarii

Este posibil ca aceste documente sa fie protejate de drepturi de autor.
Va rugam sa cititi termenii si conditiile de utilizare al siteului.

Hadisurile  reprezintă  a  doua  sursă  de bază  a  Islamului,  după  Coranul  Cel  Nobil, căci  Allah  Preaînaltul a spus în Coran că profetul Muhammed (Pacea și binecuvântarea fie asupra sa!) nu vorbește de la  sine, ci doar transmite revelatia divină pură.    Așadar majoritatea spuselor și actiunilor Profetului (Pacea și binecuvântarea fie  asupra  sa!) sunt  revelatii divine. Coranul ne  trasează  modul de viată în linii mari, iar hadisurile Profetului  (Pacea și binecuvântarea  fie  asupra  sa!) explică  și detaliază aceste principii de bază prin spuse și  practici  (rugăciunea, zakat, hajj). De fapt, hadisurile  reprezintă  singura  variantă  validă de interpretare a Coranului. 

In aceasta carte sunt prezentate 200 de selectii din spusele și faptele Profetului Muhammed (pacea fie asupra lui). 

-

Comentarii aferente acestui articol


  1. As salaam alaykum wa rahmatulah wa barakatuh, ma numesc Ibrahim Al-Ayani ca si pe Fb.si as dorii sa procur un Coran in limba araba dar nu stiu de unde…imi puteti indica un loc? Gen o biblioteca islamica care da si spre vanzare

    1. Incercati sa luati legatura cu cei de la fundatia Islamul Azi sau liga islamica din bucuresti. Adresele le gasiti pe site. Dumnealor se ocupa direct de tiparirea Coaranului. Ultima editie este bilingva (in araba si romana).


Adauga un comentariu

(Your email address will not be published.)