Despre musulmani – conceptii gresite


Musulmanii sunt arabi:
Daca intrebi un om cum arata un musulman, o sa ti-l descrie ca pe un arab cu piele inchisa, barba lunga si turban. Aceasta imagine este insa o parte a minoritatii musulmanilor. Arabii reprezinta doar 15% din populatia islamica a lumii. De fapt, Orientul Mijlociu este pe locul trei, Asia de Est fiind in top, cu 69%, si Africa, cu 27%.
O alta conceptie gresita este ca toti arabii sunt musulmani. Cei mai multi arabi chiar sunt (75%), dar exista si multime de arabi crestini si iudei.

Musulmanii il urasc pe Iisus:
Sunt multe asemanari intre referintele istorice ale crestinismului si cele ale Islamului. Multi oameni sunt uimiti cand afla ca, potrivit credintei islamice, Iisus este unul dintre cei mai mari mesageri ai lui Dumnezeu. Nu poti fi musulman fara sa crezi in nasterea dintr-o virgina si in multele miracole ale lui Iisus Hristos. Iisus este, de altfel, mentionat in multe versete din Coran si este adesea oferit ca exemplu de virtute si caracter.

Femeile nu au drepturi:
Deși sunt țări musulmane în lume care impun reguli dure pentru femei, acestea nu sunt reguli islamice. Multe dintre aceste țări au legi culturale care sunt împotriva învățăturilor din Coran.
Islamul a redat femeilor multe din drepturile lor și Mohamed a spus chiar că "femeile sunt jumătatea identică a barbaților". O femeie musulmană are dreptul să refuze sau să accepte orice pețitor și poate cere divorțul. Nici o lege islamică nu interzice femeii musulmane să iasă din casă sau să conducă. În plus, în ceea ce privește educația, o femeie este obligată să caute cunoașterea și este considerat păcat dacă nu face acest lucru.

Copiii nu au drepturi potrivit legilor islamice:
Copiii au numeroase drepturi, printre care si cel de a fi bine crescuti si educati in cele mai bune scoli, chiar si facultati.

Islamul nu tolereaza alte religii:
Islamul a acordat întotdeauna respect și libertate religiilor de orice fel. În Coran se spune: "Dumnezeu nu îți interzice să stai cu ei, dacă nu vor să se lupte cu tine pentru religie sau să te izgonească din casa ta, pentru că Dumnezeu îi iubește pe cei drepti".
Există multe exemple istorice despre toleranța musulmană față de alte religii.

Profetul Mohammed (pace asupra lui) pedofil:
Deși este adevărat că profetul s-a căsătorit cu o copilă de nouă ani, acest lucru nu constituie pedofilie. Istoric vorbind, vârsta la care o fată era considerată gata de măritiș era pubertatea. Așa se întâmpla în timpurile biblice și acest etalon este încă folosit și astăzi pentru a determina vârsta mariajului, în multe părți ale lumii.
Aceasta era o regulă a acelor vremuri, nu ceva inventat de Islam. Fata cu care s-a însurat ajunsese la pubertate cu trei ani înainte de căsătorie. În momentul în care ajunge la pubertate, o persoană, fie femeie, fie bărbat, devine legal responsabilă pentru acțiunile sale, potrivit legilor islamice. Din acel moment, li se permite să ia decizii și sunt trași la răspundere pentru acțiunile lor. In Islam este ilegal să forțezi pe cineva să se mărite împotriva voinței sale. Nu există nici un indiciu că societatea de la acea vreme a criticat această căsătorie din cauza vârstei fetei.

Musulmanii sunt teroriști:
Acesta este unul dintre cele mai mari mituri despre islam, în primul rând din cauza generalizării și stereotipiei. Când un grup de oameni atacă altul, acțiunea este numită "crimă". Dacă primul grup este musulman, se numește "terorism". Mulți dictatori politici și oficiali sau grupuri extremiste se folosesc de numele islamului pentru a atrage adepți și atenție, deși multe dintre practicile lor sunt împotriva legilor islamice.
Este o idee greșită că, odată ce te convertești la islam, devii terorist. În lume sunt o mulțime de oameni pentru care islamul corect este un mod de viață. Există multe versete în Coran care dezaprobă ideea de terorism. Unele versete din Coran includ: "Luptă în numele lui Allah cu cei care luptă împotrivă ta, dar nu depăși limitele, pentru că lui Dumnezeu nu îi plac astfel de oameni".
Concret, acest lucru înseamnă că nu trebuie să lupți decât pentru a te apăra. Un alt verset din Coran spune: "Când cineva vrea pace, și tu să vrei tot pace", adică să nu ataci oameni fără motiv și nici să omori oameni nevinovați. Nicăieri în islam nu se încurajează acest lucru.

www.islamulazi.ro

-

Comentarii aferente acestui articol


  1. La 9 ani esti subdezvoltat din punct de vedere psihologic.Ai permite fiicei tale sa se casatoreasca la aceasta varsta? Bag mana in foc ca raspunsul sincer ar fi NU.Profetul a avut 9 sotii.Fiica ta ar fi fericita sa facca parte din asemenea tablou?

  2. @ Roxana.
    Daca analizezi dupa toate relatarile istorice vei gasi relatari care contrazic varsta de 9 ani. Un lucru este insa cert dpdv istoric: Aisha(ra) trecuse de varsta pubertatii cand s-a casatorit.

  3. @ Roxana
    Daca judecam istoria prin prisma prezentului: se pare ca o parte din profetii Vechilui Testament recurg la anormalitati sexuale (vezi concubinele lui Solomon sau Noe dupa potop),iar regii Europei medievale niste pedofili datorita casatoriilor


Adauga un comentariu

(Your email address will not be published.)