Cuvintele cele scurte

Postat deEnghin Cherim in Islamul pe scurtpe 30.07.2014,1 comentariu

Este posibil ca aceste documente sa fie protejate de drepturi de autor.
Va rugam sa cititi termenii si conditiile de utilizare al siteului.

Importanța lucrării Risale-i Nur nu poate fi supraestimată, căci Bediuzzaman Said Nursi a avut un rol major în conservarea şi revitalizarea crezului islamic în Turcia, în perioada cea deoarece mai întunecată din istoria ei. De altfel, rolul acestei serii a determinat să-i crească importanța până în prezent. Mai mult,  Risale-i Nur nu se adresează doar musulmanilor de pretutindeni, ci întregii lumi din câteva motive. În primul rând, a fost scrisă în concordanță cu mentalitatea omului modern, mentalitate care, fie el musulman sau nu, a fost îmbibată profund cu psihologia materialismului. Tocmai din acest motiv, aceasta răspunde în special tuturor întrebărilor, suspiciunilor şi confuziilor. Răspunde la toate "de ce"-urile care marchează mintea curioasă a omului modern.

În acelaşi timp, explică cele mai profunde probleme ale crezului, ce au fost studiate în detaliu numai de învățații renumiți, în aşa fel încât oricine, chiar şi cel pentru care subiectul este nou, poate să le înțeleagă şi să dobândească câte ceva fără a-i cauza vreo greutate sau vreun prejudiciu.

Un alt motiv este că atunci când explică adevărata natură şi scopul omului în univers, Risale-i Nur arată că fericirea adevărată, atât în această viață cât şi în viața de Apoi, poate fi găsită numai în credință şi în cunoaşterea Divinității. De asemenea, subliniază cumplita durere şi tristețe pe care necredința o cauzează spiritului şi conştiinței omului, pe care, în general, cel rătăcit încearcă să le blocheze prin nepăsare şi fuga de realitate, astfel încât oricine care deține chiar şi cel mai mic simț poate să se refugieze în credință.
-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)