Cum trebuie sa credem in ingeri?

Postat deAlina in Credinta in Ingeripe 10.10.2011,0 comentarii

Credem in primul rand in numele lor, transmise prin revelații. De exemplu: Gibriil, Mikail, Israfil, Malik, Ridwan, ingerul Morții, Munkir și Nekiir.

In al doilea rand, credem in sarcinile lor. De exemplu: Gibriil, Mikail, Israfil sunt insărcinați cu aspecte ce țin de făpturi.

Gibriil este insărcinat cu transmiterea revelației de la Allah Preainaltul la Profeți.

"A coborat cu el Duhul cel credincios/ Peste inima ta, pentru ca tu să fii dintre prevenitori./ intr-o limbă arabă limpede." (Sura Aș-Şuara:193-195).

Israfil este insărcinat cu suflatul in trambiță In Ziua Judecății, după care toate făpturile vor invia.

Mikail este insărcinat cu culturile pămantului și cu ploaia ce dă viață pămantului.

De aceea Profetul Muhammed (salleAllahu aleihi ue sellem) ii amintea pe toți aceștia in rugăciunea sa de incepere a rugăciunii de noapte: "O, Allah, Stăpanul lui Gibriil, Mikail, Israfil, Cel Care a creat cerurile și pămantul, Cunoscătorul celor văzute și nevăzute, Tu faci judecată intre robii Tăi in ceea ce au avut păreri diferite, călăuzește-mă spre dreptate prin voia Ta, căci Tu călăuzești pe cine voiești spre calea cea dreaptă.

Malik este insărcinat cu Focul conform spuselor lui Allah Preainaltul: "Şi ei vor striga: Iar el le va răspunde: ." (Sura Az-Zukhruf: 77).

Ridwan este insărcinat cu Paradisul, dar numele său nu este atat de sigur și de autentic cum este cel al lui Malik, insărcinat cu Iadul. Dar el este recunoscut cu acest nume in randul marilor invățați și Allah știe cel mai bine.

Se spune că numele ingerului Morții este Azrail cu toate că nu avem o dovadă autentică. Acest nume de Azrail a parvenit din sursele creștinilor și evreilor, nume in care musulmanii nu trebuie să creadă fiind mai bine să-l numim exact așa cum l-a numit Allah Preainaltul: "Spune: " (Sura As-Sejde: 11).

Munkir și Nekiir sunt cei doi ingeri care il vor lua la intrebări pe om in mormant, conform unei relatări a Profetului. Ei il vor intreba despre Stăpanul lui, despre religia lui și despre Profetul lui.

In al treilea rand, credem in descrierea lor. S-a relatat că Profetul Muhammed (salleAllahu aleihi ue sellem) l-a văzut pe Gibriil așa cum l-a creat Allah Preainaltul. El are 600 de aripi care acoperă orizontul, ceea ce demonstrează imensitatea lui.

Dar cu toate acestea, el se poate preschimba și in alte forme așa cum s-a preschimbat o dată intr-un bărbat imbrăcat cu haine de un alb imaculat avand un păr foarte negru conform relatării transmise de Profet și pe care am expus-o și la inceputul cărții. Dar el nu poate lua infățișarea unui om decat cu voia lui Allah Preainaltul, ca in cazul in care Gibriil s-a preschimbat intr-un bărbat și s-a arătat Mariei, fiica lui Imran conform versetului: "Şi a pus intre ea și el un văl! Şi atunci am trimis la ea Duhul Nostru, care i s-a arătat cu infățișarea unui om adevărat." (Sura Meryem: 17).

Unul dintre cele mai importante noțiuni in care trebuie să credem este că fiecare persoană are doi ingeri care ii scriu faptele:

"Cand cei doi primitori primesc, stand [unul] in dreapta și [celălalt] in stanga,/Şi el nu va rosti nici un cuvant, fără să aibe langă el un supraveghetor pregătit [să scrie]." (Sura Qaf: 17,18).

Așadar, fiecare musulman trebuie să știe că si sunt notate toate faptele sale, atat cele mici cat și cele mari, pană și vorbele sale. De aceea, musulmanul trebuie să fie atent și să nu săvarșească fapte urate, să-și controleze limba ca să nu i se scrie vorbe, care vor fi impotriva sa in Ziua Judecății. Zi in care, fiecărui individ i se va arăta cartea in care au fost scrise toate faptele și spusele sale.

"Şi fiecărui om i-am legat de gat faptele sale. Iar in Ziua Invierii vom scoate pentru el o carte pe care el o va găsi deschisă./ [Şi i se va zice]: " (Sura Al-Isra': 13,14).

-

Articole asemanatoare

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)