Cum transmit ingerii revelatia profetilor?

Postat deAlina in Cuvantul Sau: Coranulpe 15.10.2011,0 comentarii

Am spus că Allah comunică cu profeți săi prin intermediul îngerilor sau direct. Cum comunică Allah prin intermdiul îngerilor?

Îngerii comunică cu profeții prin două căi:

1 - Prima cale, este cea mai grea modalitate de comunicare pentru profet, se manifestă prin o voce ca un sunet de clopoțel foarte puternic care îi atrage atenția profetului și-l rupe pur și simplu de cei din jurul său, pregătindu-l pentru interceptarea mesajului.

2 - A două cale este mai ușoară, îngerul se întruchipează în ființă omenească și comunică cu profetul, ca de la om la om. În această situație profetul știe foarte bine că discută cu un înger care a venit cu revelația.

Aceste două căi au fost menționate de profetul Muhammed într-un hadis, atunci când a fost întrebat de felul cum primește revelația, Aișa a relatat că Haris ibn Hișam (Allah să fie mulțumit de el) l-a întrebat pe profet: O, trimis a lui Allah, cum primești revelația?, Profetul Muhammed (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa ) a spus: 'Uneori vine asemeni unui sunet de clopoțel și este cea mai grea modalitate, iar atunci când se desparte de mine deja știu mesajul, și uneori îngerul se întruchipează în ființă umană, vorbește cu mine și eu memorez mesajul imediat'. (Relatat de Buhari)

Aișa spunea de starea profetului in clipa în care primea mesajul lui Allah: 'L-am văzut în clipa în care primea revelația, era o zi foarte friguroasă, iar după ce a primit revelația vedeam cum transpirația îi pica de pe frunte.' (Relatat de Buhari)

Această modalitate de comunicare este a treia menționată în verset, spune Allah: "Nu i se cuvine nici unui om ca Allah să-i vorbească decât prin revelație, ori din spatele unei perdele, sau trimite un trimis, care revelează, cu voia sa, ceea ce El voiește. El este Cel mai Înalt și Înțelept". (Şura 51)

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)