Cum se curata murdaria?

Postat dekhalid622 in Alte aspectepe 11.02.2016,0 comentarii

Cum se curăță murdăria?

1 - Curățirea locului murdar. Orice murdărie trebuie îndepărtată cu apă sau cu alteva, murdăria proaspătă se îndepărtează cu apă conform hadisului în care beduinul a urinat în moschee , Profetul a poruncit să arunce o căldare de apă pe locul murdărit. Iar cea lichidă care s-a uscat este considerat locul curat. Ebu Qilabeh a relatat că profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: Dacă pământul s-a uscat este considerat curat. (Buhari)

2 - Cum se curăță apa murdară?

Apa murdară se curăță prin adaugarea unei cantități mari de apă peste ea până ce dispare urma murdăriei ori prin metodele tehnologice moderne.

3 - Cum se curăță hainle murdare?

Se spală cu apă prin frecare până ce dispar urmele de murdărie.

4 - Cum se curăță covorul murdar?

Se spală cu apă şi cu detergenți până ce dispar urmele de murdărie.

5 - Cum se curăță pielea animalelor?

1. Pielea mortăciunilor a căror carne este permisă. Această piele se curăță prin tăbăcire conform hadisului profetic: Dacă pielea s-a tăbăcit este curată. (Muslim) Tăbăcirea constă în curățirea pielii cu ajutorul unor substanțe care îndepărtează mirosul neplăcut. Animalul sacrificat islamic are pielea curată.

2. Pielea mortăciunilor a căror carne este interzisă. Pielea animalele a căror carne este interzisă nu pot fi curățite prin tăbăcire chiar dacă erau considerate curate în viața, conform unei păreri a savanților în timp ce alții sunt de părere că pielea se curăță prin tăbăcire mai puțin pielea de câine şi porc. În această privință sunt mai multe păreri ale savanților având la bază hadisul menționat.

6 - Cum se curăță urina copiilor care se hrănesc numai cu lapte. Urina fetei se spală iar cea a băiatului se stropeşte cu apă (locul atins de urină) Profetul Muhammed (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: Urina fetiței se spală iac cea a băiatului se stropeşte cu apă. (Ebu Dawud )

7 - Curățirea vaselor linse de câine.

Se spală de şapte ori prima dată cu pământ. Profetul Muhammed (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: "Vasul pe care l-a lins câinele se spală de şapte ori prima dată cu pământ". (Convenit)

8 - Curățirea lichidului prespermatic şi cel ce se scurge după urină.

Se spală penisul apoi face abluțiunea conform relatării lui Ali (Allah să fie mulțumit de el când la întrebat pe profet de acest lichid el i-a spus: Fă abluțiunea şi spală-ți pensiul.(convenit) Curățirea hainei se face prin stropirea cu apă a locului atins conform hadisului relatat de Sehl ibn Haniif (Allah să fie mulțumit de el!) care l-a întrebat pe Profet (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!): Trimis a lui Allah, cum curăț haina atinsă de ea, a spus: Este suficient să stropeşti locul atins cu o mână de apă. (Ebu Dawud)

9 - Curățirea hainei de sângele mesntrual Se spală cu apă şi nu daunează pata rămasă conform relatării profetului Muhammed (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) " Este suficientă apa iar urmele nu dăunează" (Ebu Dawud)

10 - Curățirea încălțămintelor Se freacă încălțămintele de pământ până numai rămân urme de murdărie. Profetul Muhammed (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: " Dacă unul dintre voi calcă pe o murdărie pământul este cel mai bun curățitor". (Ebu Dawud)

11 - Curățirea hainei lungi al femeilor. Femeile care merg pe stradă având haina lungă şi ating murdărie este deajuns să meargă pe un loc curat astfel pământul să curețe murdăria. Profetul Muhammed (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: " O curăță ceea ce vine după mizerie"

12 - Curățirea alimentelor solide Dacă o mizerie cade peste mâncarea solidă se elimină mizerie şi ceea ce este în jurul ei. Profetul Muhammed (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a fost întrebat de şoarecele care cade în vasul cu untură şi a spus: Aruncați-l şi ceea ce este în jurul lui şi mâncați untura rămasa". (Buhari)13 - Curățirea locurilor plate cum ar fi geamul şi oglinda.

Se şterge până ce dispare urma de murdărie.

Observații Inițial lucrurile sunt curate atât timp cât nu există vreo dovadă a murdăriei. Dacă murdăria a căzut pe ceva şi nu se ştie locul murdar se spală în întregime. Dacă murdăria şi-a schimbat esența sau s-a schimbat, exemplu bălegarului ars care devine cenuşă, este considerat curat.

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)