Credinta si rugaciune

Postat deAlina in Rugaciuneape 16.10.2011,0 comentarii

Primordială este credința. Allah Preaînaltul voiește ca oamenii să trăiască în liniște și prosperitate pe pământ și într-o fericire veșnică în Lumea de Apoi. Tocmai de aceea a poruncit oamenilor să facă doar lucruri folositoare. A interzis acele lucruri care aduc nenorociri unei singure persoane sau unei comunități întregi. Prima poruncă a lui Allah Preaînaltul este ca oamenii să aibă credință în suflete. De această credință au nevoie toți oamenii.

Credința este indispensabilă pentru toți. "Iman" (credința) este un cuvânt de origine arabă, având sensul de a crede în ceva sau în cineva, a ști că cineva este drept și cinstit. În Islam însă acest cuvânt are o semnificație mult mai largă și înseamnă credința în Allah și în faptul că Muhammed (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) este trimisul lui Allah. De asemenea 'iman' mai înseamnă credința atât în mesajele scurte, cât și în cele lungi transmise de Allah Preaînaltul prin Trimisul Său, exact așa cum au fost transmise acestea, fără nici o denaturare. Cei care posedă o credință nestrămutată sunt aceia care arată cea mai mare supușenie față de Allah Preaînaltul.

Indiferent de situație, aceștia urmează fără șovăire și cu un suprem devotament drumul arătat de Bunul Allah. Ei își dedică cu hotărâre și dârzenie inimile lor strădaniei de a putea intra în voia lui Allah și fac tot ce le stă în putință să se ferească de mânia Lui.

Așa cum o inscripție poate fi durabilă atunci când este gravată în marmură, tot așa și adevăratul iman este gravat în inimile credincioșilor. Iman mai înseamnă ca un musulman să încerce să pună în practică toate vorbele spuse de Muhammed - Allah să-l binecuvânteze și să-l miluiască!, să le accepte din toată inima, adică să creadă în ele. Fiecare musulman trebuie să asculte de profetul Muhammed.

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)