Credinta in Dumnezeu

Postat deAlina in Credinta in Dumnezeupe 10.10.2011,0 comentarii

Musulmanii cred in Unicul, Incomparabilul Dumnezeu, Cel care nu are parteneri si este Singurul demn de adoratie. El este Dumnezeu adevarat si toti ceilalti zei sunt falsi. Ale Lui sunt cele mai frumoase nume si cele mai sublime calitati. El nu are partasi si nimeni nu este egal cu El. Nu ?mparte cu nimeni divinitatea Lui si nici atributele Sale. in Coran, Dumnezeu spune despre Sine insusi:

Spune: <> (Capitolul Devotiunii, 112: 1-4).

Nimeni nu are dreptul sa fie invocat, sa i se faca rugaciuni ori rugi, sau sa-i fie dedicate orice fel de acte de adorare, nimeni in afara lui Dumnezeu.

Dumnezeu este Atotputernicul, Creatorul si Sustinatorul a tot ceea ce exista in acest Univers. El face ordine in toate. El nu are nevoie de nici una dintre creatiile Sale, ci ele depind de El in tot ceea ce au nevoie. El este Atotauzitorul, Atotvazatorul si Atotstiutorul. intr-un mod perfect, desavarsit, stiinta Lui cuprinde toate lucrurile aflate la vedere sau in secret, publice sau private. El stie tot ce s-a intamplat, tot ce se va intampla si cum se va intampla. Nimic nu se intampla in aceasta lume fara voia Lui. Tot ceea ce doreste El se intampla si ceea ce El nu doreste nu are loc si nici nu va avea loc vreodata. El este deasupra vointei tuturor celorlalti. Are putere asupra tuturor și este capabil sa faca orice. Este Milosul, Milostivul. Intr-o relatare a Profetului  se spune ca Allah este mai Milostiv cu creaturile Sale, decat o mama cu copilul ei[1]. Allah este departe de nedreptate și tiranie. Este Cel mai intelept in actiunile Sale. Daca omul dorește ceva de la Dumnezeu, trebuie sa I se adreseze in mod direct, nu sa ceara altcuiva sa-i fie intermediar.

Dumnezeu nu este Iisus și Iisus nu este Dumnezeu.[2] Chiar și Iisus respinge acest lucru. Dumnezeu spune in Coran:

Necredincioșii sunt aceia care spun: <> Doar a zis Mesia: <>. Pe cel care așeaza langa Allah pe altcineva, Allah il va opri de la Rai, iar adapostul lui va fi Focul și cei nelegiuiti nu vor afla ajutor. (Capitolul Mesei Intinse, 5: 72).

Dumnezeu nu reprezinta o trinitate, căci El spune in Coran:

Necredincioșii sunt aceia care spun:

Dumnezeu este al treilea din trei, caci nu exista Dumnezeu in afara de Allah Cel Unic și de nu vor inceta sa vorbeasca astfel, ii va atinge pe cei dintre necredincioși, pedeapsa dureroasa. / Şi, oare, nu vin ei sa se caiasca la Allah și sa-i ceara Lui iertare? Allah doar este Iertator și Indurator. / Mesia, fiul Mariei, nu este decat un trimis, asemenea celor de dinainte de el...? (Capitolul Mesei Intinse, 5: 73-75).

Islamul respinge ideea ca Dumnezeu s-a odihnit in a șaptea zi de la crearea lumii, ca s-a luptat cu unul din ingerii Sai, ca a devenit invidios și a conspirat impotriva omenirii sau ca s-ar fi intrupat intr-o fiinta umana. Islamul respinge, de asemenea, ideea ca o fiinta umana ar poseda atribute specifice lui Dumnezeu. Toate acestea sunt considerate blasfemie. Allah este Cel Maret. Este departe de orice imperfectiune. El nu obosește niciodata. El nu va atipi niciodata și nici nu va dormi.

Cuvantul din limba araba Allah inseamna Dumnezeu (Unicul şi Singurul Dumnezeu adevărat, Care a creat intreg Universul). Acest cuvant Allah este numele lui Dumnezeu, folosit de vorbitorii limbii arabe atat musulmani cat şi creştini. Acest cuvant nu poate fi folosit decat pentru a-L numi pe Unicul Dumnezeu. Cuvantul Allah apare in Coran de 2700 de ori. In ebraică, limbă inrudită cu araba şi limba maternă a lui Iisus, Dumnezeu este numit tot cu numele de Allah.[1]Relatat in Sahih Muslim, nr. 2754 si Sahih Al-Bukhari, nr. 5999.

[2]ASSOCIATED PRESS - Londra - relateaza ca la data de 25 iunie 1984, a avut loc o intrunire a majoritatii episcopilor anglicani in cadrul careia clericii au trebuit sa voteze pro sau contra ideii conform careia Iisus ar fi Dumnezeu. Raportul a aratat ca 31 din 39 de episcopi au afirmat ca este suficient ca Iisus sa fie privit ca un profet. Aceasta intrunire a avut loc la propunerea realizatorilor emisiunii religioase saptamanale a televiziunii londoneze CREDO. Astfel, in cadrul emisiunii, s-a tras concluzia: Crestinii nu sunt obligati sa creada ca Iisus Christos este Dumnezeu.

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)