Cine este Allah?

Postat deAlina in Cine este Allah?pe 09.10.2011,0 comentarii

Allah inseamnă Dumnezeu. Creştinii vorbitori de limbă arabă folosesc acelaşi cuvant pentru Dumnezeu ca şi musulmanii, iar Biblia scrisă in limba arabă, cand face referire la Dumnezeu foloseşte acelaşi cuvant ca şi Coranul, adică Allah. Cuvantul Allah, in limba arabă, este format din alăturarea articolului hotărat 'al' şi cuvantului 'ilaah', care inseamnă zeu, divinitate. Prin alăturarea acestora s-a format cuvantul 'Allah'; acest cuvant in limba arabă nu are formă de plural. Islamul este o religie monoteită, adică predică existența unui singur Dumnezeu, iar faptul că acest cuvant, 'Allah', nu are formă de plural il face cea mai bună alegere pentru dezideratul islamic, şi anume credința intr-un singur Dumnezeu.

Allah

Preferința musulmanilor nevorbitori de limbă arabă pentru cuvantul Allah, in detrimentul cuvantului echivalent din limbile lor native, se datorează atat faptului că acesta nu are formă de plural (spre exemplu in limba romană substantivul Dumnezeu este numărabil: Dumnezeu, Dumnezei), cat şi faptului că musulmanii, făcandu-şi rugăciunile zilnice doar in limba arabă, sunt familiarizați cu acest termen.

Allah este Dumnezeul Unic, Incomparabilul, Cel care nu are parteneri si este Singurul demn de adoratie. El este Dumnezeu adevarat si toti ceilalti zei sunt falsi. Ale Lui sunt cele mai frumoase nume si cele mai sublime calitati. El nu are partasi si nimeni nu este egal cu El. Nu imparte cu nimeni divinitatea Lui si nici atributele Sale. In Coran, Dumnezeu spune despre Sine Insusi:

Spune:
<El este Allah cel unic
Allah, Stapanul (tuturor creatiilor)
El nu zamisleste si nu este nascut
Si El nu are pe nimeni egal>
(Capitolul Devotiunii, 112: 1-4).

Conform Islamului, nimeni nu are dreptul sa fie invocat, sa i se faca rugaciuni ori rugi sau sa-i fie dedicate orice fel de acte de adorare,in afara lui Dumnezeu.

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)