Cinci conceptii gresite despre islam


5. Jihad-ul Islamic

Mit: Jihad înseamnă să lupți de dragul lui Dumnezeu.

Adevăratul sens în arabă al cuvântului "jihad" este "luptă". Totuși, în Islam este adesea folosit pentru a descrie lupta pentru calea lui Dumnezeu. Există mai multe forme de jihad, dar cele mai importante sunt jihad-ul al-nafs (jihad împotriva propriului sine), jihad-ul bil-lisan (jihad-ul prin cuvânt), jihad-ul bil yad (jihadul prin acțiune), și Jihad-ul bis saif (jihad-ul prin folosirea sabiei). Fiecare jihad este apreciat în mod diferit și este consemnat că Mohamed sa întors de la o bătălie și a spus: "Ne-am întors de la jihad-ul mai mic (mersul la război), la jihad-ul mai mare (bătălia sufletului)." Aceasta înseamnă că, faptul că un musulman luptă împotriva lui însuși și a sufletului său este mai important decât jihad-ul manifestat prin mersul la război.

O altă concepție greșită este aceea că numai atunci când o persoană moare în război, devine un martir. Acest lucru este, însă, fals și se crede că oricine face ceva de dragul lui Dumnezeu și este omorât, devine martir. O persoană care moare în timp ce efectuează un pelerinaj la Mecca, o femeie care moare în timp ce dă naștere, sau chiar cineva care moare într-un accident de mașină în timp ce era în drum spre moschee, sunt toate considerate martiriu.

4. Musulmanii sunt barbari

Mit: Musulmanii sunt sălbatici și barbari în timpul războiului.

Dimpotrivă, atunci când vine vorba de comportamentul în război există zece reguli la care fiecare armată musulmană trebuie să se supună:

1. Să nu comiți trădare.

2. Să nu te abați de la calea cea dreaptă.

3. Să nu mutilezi cadavre.

4. Să nu ucizi copii.

5. Să nu ucizi femei.

6. Să nu ucizi bărbați în vârstă

7. Să nu distrugi sau să arzi copaci.

8. Să nu distrugi clădiri

9. Să nu distrugi turmele inamicului, cu excepția cazului când le utilizezi pentru hrană.

10. Când întâlnești oameni care și-au dedicat viața serviciilor monahale să-i lași în pace.

În timpul Cruciadelor, atunci când Saladin i-a învins pe francezi, a onorat armata franceză învinsă și i-a oferit alimente, iar în timpul cele de-a treia Cruciade, atunci când dușmanul lui Saladin, regele Richard a căzut bolnav, Saladin ia trimis în dar fructe și cai.

3. Drepturile femeii

Mit: Femeile nu au drepturi

Imaginea unei femei purtând un voal din cap până în picioare, o femeie care este nedreptățită sau o femeie căreia nu-i este permis să conducă este o idee mult prea familiară atunci când vine vorba de tratamentul femeilor în Islam. Şi în timp ce există țări musulmane din lume care pun în aplicare multe legi severe împotriva femeilor, acest lucru nu ar trebui să fie înfățișat ca fiind legea islamică.

Multe dintre aceste țări au diferențe culturale care merg împotriva învățăturilor Islamului. Trebuie remarcat faptul că în perioada Arabiei pre-islamice femeile erau folosite numai pentru sex și erau total lipsite de independență. Nașterea unei fiice într-o familie era considerată un lucru umilitor și practica infanticidului feminin era neîngrădită de lege.

Când Islamul a fost instaurat, versete din Coran au condamnat practica de pruncucidere a nou-născuților de sex feminin. Islamul a dat înapoi drepturile omului multor femei și Mohamed chiar a spus că "femeile sunt jumătățile gemene ale bărbaților." Unei femei musulmane îi este permis să respingă sau să accepte orice pretendent pentru căsătorie și are dreptul de a divorța. Nu este nici o lege în Islam, care interzice unei femei musulmane ieșirea din casă și acesteia îi este permis să conducă. De asemenea, în ceea ce privește educația, o femeie este obligată să caute cunoașterea și este considerat un păcat dacă ea refuză.

2. Prin sabie

Mit: Islamul a fost răspândit cu sabia

Istoricul De Lacey O'Leary afirmă: "Istoria arată clar totuși, că legenda musulmanilor fanatici măturând totul prin lume și impunând Islamul cu vârful sabiei raselor cucerite este unul dintre miturile cele mai fantastic de absurde pe care istoricii le-au repetat vreodată." Nu există nici o înregistrare în istorie, care arată că oamenii au fost forțați prin sabie să se convertească la Islam. Când Islamul s-a răspândit prin diferite țări au fost construite biserici speciale și sinagogi pentru non-musulmanii aflați sub guvernare și datorită bunului tratament pe care l-au primit, ei înșiși s-ar fi convertit.

Dacă cineva ia în considerare numărul mic de musulmani care au răspândit Islamul inițial la vest, pe tot cuprinsul Spaniei și Marocului și la est spre India și China, și-ar da seama că un astfel de grup mic de oameni nu i-ar putea forța pe alții să fie membri ai unei religii împotriva voinței lor. De asemenea, este interesant de observat că, atunci când mongolii au invadat și au cucerit porțiuni mari ale imperiului islamic, în loc să distrugă religia au adoptat-o!

1. Terorismul islamic

Mit: Musulmanii sunt teroriști

Aceasta este de departe cea mai greșită concepție despre Islam, creată pe nedrept de stereotipurile și imaginea publică pe care mass-media le oferă. A observat cineva cum, atunci când un anumit grup de oameni atacă un alt grup, acest fapt este etichetat ca o "crimă motivată de ură", dar atunci când un musulman deschide focul asupra oricui, acest lucru este rapid considerat ca fiind "terorism". Mulți dictatori politici și reprezentanți ai grupurilor extremiste folosesc numele Islamului ca pe o strategie de a câștiga adepți și atenție în vreme ce multe din practicile lor merg împotriva bazei adevărate a Islamului.

Mass-media a portretizat, de asemenea, Islamul ca fiind un cult sau un club, unde dacă te înscrii, devii un terorist și asta este de acum parte din agenda ta. Cu toate acestea oameni din toată lumea practică Islamul în adevărata sa formă și-l folosesc ca un mod de viață. Exista multe versete din Coran care merg împotriva ideii de terorism. Unele dintre aceste versete includ ideea " luptă în felul lui Allah cu cei potrivnici ție, dar nu depăși limitele pentru că Dumnezeu nu-i iubește pe păcătoși." Acest lucru înseamnă de fapt că nu se luptă cu excepția cazului de legitimă apărare și chiar și în acest caz nu se merge dincolo de apărare. Un alt verset afirmă: "dacă ei caută pacea, atunci caută și tu pacea," ceea ce înseamnă, nu ataca oamenii pentru nici un motiv sau nu ucide oameni nevinovați. Nu există nicăieri în Islam, fie că este vorba de Coran sau învățăturile lui Mahomed, idei care promovează uciderea oamenilor nevinovați.

http://dantanasescu.ro/wp-content/uploads/2011/07/conferinta-musulmani.jpg


-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)