Carnea de porc – interzisa si in Biblie

Postat deAlina in Viata cotidianape 10.12.2011,40 comentarii

Se pare ca nu numai in islam este interzisa carnea de porc dar si in Biblie se mentioneaza despre acest lucru si cum abia am gasit un articol interesant al unui crestin,m-am gandit sa il impart cu voi.

Dieta pe care omul a primit-o din partea lui Dumnezeu, chiar de la început, a constat din fructe, nuci, seminte si cereale. Vegetalele au fost adaugate. Dar a fost specificat ceeace Dumnezeu a interzis. In Leviticul 11 si Deuteronomul 14, Dumnezeu puncteaza urmatoarele grupe ca fiind necurate: 
Toate animalele care nu au copita despicata si nu rumega. (Deuteronomul 14:6 Sa mancati din orice dobitoc care are copita despicata, unghia despartita în doua si rumega.) 
                                                   
Mi se pare ca aud pe cineva spunand: "Bine, dar mie îmi place sa mananc carne de porc. Ma va distruge Dumnezeu daca mananc carne de porc?" Biblia spune: Caci iata, Domnul vine într-un foc si carale Lui sunt ca un vîrtej; Isi preface mania într-un jaratec si amenintarile în flacari de foc. Caci cu foc Isi aduce Domnul la îndeplinire judecatile si cu sabia Lui pedepseste pe oricine; si cei ucisi de Domnul vor fi multi la numar. Ceice se sfintesc si se curatesc în gradini, mergand unul cate unul, în mijlocul celor ce mananca si carne de porc si soareci si alte lucruri uracioase, toti aceia vor pieri - zice Domnul. Isaia 66:15-17. 
Prietene, aceasta poate te-a socat, dar este adevarul si trebuie spus. Biblia arata clar ca toti care consuma carne de porc si alte animale necurate care sunt lucruri uracioase vor fi distrusi cu foc la venirea Domnului Isus. Cand Dumnezeu spune sa parasim, sa lasam un anumit lucru si sa nu-l mancam, El are un motiv întemeiat pentru aceasta si e important pentru El. Este ca si atunci cand Adam si Eva au mancat din fructul pe care Dumnezeu îl oprise sa nu-l manance. Consecinta a fost pacatul si moartea aduse pentru prima data în lume datorita neascultarii lor. Poate cineva spune ca aceasta nu are importanta, acum cand Dumnezeu arata atat de clar ca are importanta? Dumnezeu spune ca oamenii vor fi distrusi deoarece ei "au ales ce nu-Mi place. Isaia 66:4 (Deaceea si Eu voi alege ce este spre nefericirea lor si voi aduce peste ei lucrurile de care se tem, caci cînd am chemat Eu, n-au raspuns si cînd am vorbit Eu, n-au ascultat; ci au facut ce este rau inintea Mea si au ales ce nu-Mi lace! Cineva spune: Imi place gustul cotletului de porc. Imi place sandwich-ul cu sunca. Ce e gresit în aceasta? Noi am dat motivele biblice; acum sa privim totul din punct de vedere stiintific. 

Ce ne spune stiinta? 

Oricine a auzit avertizmentul transmis ca oamenii trebuie sa fie siguri sa fiarba sau sa friga bine carnea de porc. De ce? Avertizmentul este dat pentru ca sa fie distrusi parazitii microscopici care pot exista în carnea de porc. Acesti viermi paraziti se numesc trichina si produc boala trichinoza atunci cînd patrund în organismul omului. 
In Statele Unite incidenta trichinozei în ultimii 50 de ani a ramas practic neschimbata la nivelul de aproximativ 2%. Cîad viermii de trichina ajung în corpul uman, ei se înmultesc cu milioanele în scurt timp. Ei trec prin peretii intersinali si patrund în glandele limfatice si în tesutul muscular. Nu exista tratament odata ce ei au patruns în corpul uman, deoarece nu exista medicamente care sa-i omoare fara a distruge pe om. 
Cel mai bun sfat pe care-l pot da, prietenii mei, este sa stati cat mai departe de orice fel de carne de porc. Biblia spune: Nu manca porcul. Daca mai folosesti înca acesta carne, cand Hristos va veni, vei fi distrus de El. Dumnezeu zice: Nu manca porcul. Este necurat pentru tine. 

 

Pasaje din Biblie prin care carnea de porc e interzisa:


Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise

Cap. 14

8. Nu se mănâncă porcul, pentru că, deși are copita despicată, nu își rumegă mâncarea; acesta este necurat pentru voi. Carnea acestora să n-o mâncați și de stârvurile lor să nu vă atingeți. 


Isaia

Cap. 65

4. Stăteau în morminte și mâncau în crăpături de stâncă, mâncau carne de porc, ale căror vase erau pline de mâncăruri spurcate.


Cap. 66

3. Cel ce junghie un bou și în același timp omoară un om, cel ce jertfește o oaie și în același timp rupe gâtul unui câine, cel ce aduce prinos și în același timp aduce sânge de porc, cel ce aduce jertfă de tămâie și în același timp se închină la idoli, - toți aceștia și-au ales căi nelegiuite și în urâciunile lor trăiește sufletul lor. 

17. Faptele și gândurile celor ce se sfințesc și se curățesc pentru închinăciunile din grădini, într-un loc ascuns, în mijlocul unei adunări de ucenici, ale celor care mănâncă din carnea de porc, mâncăruri scârnave și șoareci, vor fi zădărnicite, zice Domnul. Leviticul - cartea a treia a lui Moise

Cap. 11

7. Porcul are copita despicată și despărțită în două, dar nu rumegă; acesta este necurat pentru voi. 


Cartea a doua a macabeilor

Cap. 6

18. Unui om anume Eleazar, care era cărturar de frunte și trecut cu vârsta și la față foarte frumos, căscându-i gura, îl silea să mănânce carne de porc. 

Cap. 7

1. Întâmplatu-s-a și cu șapte frați, pe care, împreună cu maica lor prinzându-i, i-a silit regele, cu biciul și cu vine bătându-i, să mănânce cărnuri de porc, care nu le era slobod a mânca. 

7. Şi după ce s-a săvârșit cel dintâi într-acest chip, a adus pe al doilea să-l batjocorească și, jupuindu-i pielea capului cu părul, îl întreba: "Vrei să mănânci carne de porc înainte ca să ți se ciopârțească toate mădularele trupului?" 

A doua epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru

Cap. 2

22. Cu ei s-a întâmplat adevărul din zicală: Câinele se întoarce la vărsătura lui și porcul scăldat la noroiul mocirlei lui. 

Pildele lui Solomon

Cap. 11

22. Inel de aur în râtul porcului, așa este femeia frumoasă și fără minte. 
-

Comentarii aferente acestui articol


 1. Animale curate și necurate
  La capitolul 11 din cartea Levitic, Dumnezeu a stabilit o listă cu animale curate și necurate. Lista este destul de mare și enumără multe specii de animale, păsări și pești. În această listă scrie:
  Să nu mâncați

 2. Despre ce Biblie vorbiți aici? în România nu sunt foarte mulți musulmani să ne povestiți despre religiile şi biblia lor!

 3. nu mai aduceti arg impotriva carnii de porc din vechiul testament, legea sanitara legea ceremoniala k si legea morala au tinut pana la hristos, harul a luat locul acestor legi, nu incurcati poporul sfant, evreii adica, cu neamurile, adica crestinii,

  1. Dacă a luat harul lui Hristos tot, inseamna ca pot lua la rând cele 10 porunci si sa le încalc pe toate?! Nu-i bai, nu?!

 4. porcul este un animal cu copita despicata si nu rumega, deci clar nu se mananca. Asa scrie in Biblie! Si totusi noi ortodoxii mancam acest dobitoc. Cine a gresit si de ce?

  1. Romanii băgau la greu carne de porc. Ca religia creștină sa aibe succes, unii au venit cu tot felul de interpretări pt face carnea de porc permisă. Iisus n-a mâncat niciodată carne de porc desi locuia intr-o provincie romană unde există carne de porc. Punct! Orice alt argument pro sau contra nu-și are rostul.

 5. La baza textelor religioase stau motive economice si politice din perioada respectiva: triburi de crescatori de porci vs. triburi de oieri. Un alt motiv este faptul ca oile puteau sa se deplaseze (multe triburi erau nomade), iar porcii nu.

 6. Au aparut din ce in ce mai mult cazuri de copii cu nevoi speciale ,din carnea de porc poti lua CMV (citomegalovirus) ……in perioada sarcinii.

 7. Bib;ia este formata din Noul si Vechiul Testament.Toate aninalele considerate necurate care sunt interzise si enumerate in Vechiul Testament din Biblie au fost curatite in Noul Testament – 8Faptele .De aceea Bisertica Crestina accepta porcul .

  1. Dar ce are de zis Biserica Creștină despre faptul că Iisus n-a mâncat niciodată carne de porc?!

 8. Crestinii au ca si carte Sfanta Biblia , Islamul Coranul .Coranul si Biblia au in comun doar Vechiul Testament (in care sunt enumerate animalele necurate) nu si Noul Testament( in care animalele sunt curatite), de aceea musulmanii nu mananca porc

  1. Daca musulmanii ar dori sa respecte Vechiul Testament pe care il au in comun asa cum spui tu, ar trebui sa aiba interzis nu numai carnea de porc, ci si cea de camila. Ceea ce ei nu prea fac 😉

   ”Dar sa nu mancati din cele ce rumega numai sau care au numai unghia despicata. Astfel, sa nu mancati camila, care rumega, dar n-are unghia despicata: s-o priviti ca necurata. (Lev.11:4)

   1. Galateni 3:10-14(citește chiar tot capitolul și vei înțelege mai mult..) + nu luați orice învățătură ci studiază cu ajutorul biblie căci pt creștini, noi suntem sub har nu sub lege din cauza ca Domnul Isus a dezmeticit poruncile date lui Avraam

 9. BOLI PULMONARE cauzate de paraziți la OI, CAPRE ŞI VIÅ¢EI

  DICTIOCAULOZA sau MÄ‚TÄ‚SICA, un pericol adus de ploaie!

  Există paraziți cu localizare pulmonară la oi, capre, bovine, căprioare și uneori la cabaline, care provoacă boli pulmonare cronic

 10. @ Ratiune. Nu neaga nimeni faptul ca prin carnea de oaie sai vita nu se pot contracta boli. Este vorba doar de vrecventa lor. In plus este vorba si de calitatea carnii. Veti vedea ca sportiviide performanta nu consuma carne de porc.

 11. domnul nostru İSUS HRİSTOS ZİCE CU PORUNCA ASPRA PORCUL ESTE BLESTMAT DE ACEİEA NU MINCATİ CARNE DE PORC CACİ İEATA UN OM CU DEMON SE APROPİE DE İSUS SPUNIND DOAMNE SCAPAMA MINTUEŞTEMA ATUNCİ İSUS SE ROAGA LA TATAL CRESC DOAMNE ŞTİİ PENTRU CE AM VENİT PRİN NUMELE TAU TATA CERESC ITİ PORUNCESC TİE DEAVOLE EŞİ DİN OMUL ACESA DEAVOLUL INGROZİT ZİCE NU MA PEDEPSİ PE MİNE FİUL OMULUİ LASAMA SA İNTRU IN ACEASTA TUMA DE PORCİ .DOMNUL İSUS. ZİCE İNTA IN TURMA DE PORCİ İNTRIND DUHUL RAU IN TURMA DE PORCİ SAU ARUNCAT CU TOTİ IN MARE.İSUS.CONTİNUA İATA CA DİN ACEST MOMEN VA ZİC VOUA MINCATİ DİN TOATE VETUİTOARELE PAMINTULUİ DAR DİN CARNE DE PORC NU MINCATİ CA NU VA VOİ İERTA .DİN FERİCİR IN ROMINİEA ESTE DOAR UN LOCSFINT O MANASTİRE DE CALUGARİ CARE NU MANINCA CARNE DE PORC MINASTİREA FRASİNEİ VILCEA.. O PARTE DİN PREOTİ ORTODOCŞİ Şİ CREŞTİN DİN NEFERİCİRE IN ZİUA DE CRACİUN NAŞTEREA DOMNULİ PARCA CA O JERTFA JUNGHİE PORCİ .Şİ SE OSPATEAZA CU CARNEA DE PORC..DE NECREZUT TOİ ŞTİM CA DACA PUNEM UN STROP DE COLA PE CARNEA DE PORC NE INGROZİM DE CE SE PETRECE DOAR IN CITEVA CLİPE .

 12. ” În vremea aceea a grăit Domnul cu Moise şi cu Aaron şi a zis:
  2. “Grăiţi fiilor lui Israel şi le ziceţi: Iată animalele pe care le puteţi mânca din toate dobitoacele de pe pământ:
  3. Orice animal cu copita despicată, care are copita despărţită în două şi îşi rumegă mâncarea, îl puteţi mânca.
  4. Dar şi din cele ce-şi rumegă mâncarea, sau îşi au copita despicată sau împărţită în două, nu veţi mânca pe acestea: cămila, pentru că aceasta-şi rumegă mâncarea, dar copita n-o are despicată; aceasta e necurată pentru voi.”

  Partea cu camila nu ati mai citit-o sau ati omis-o intentionat? 🙂

  1. Legile revelate diversilor profeti nu fost mereu identice. Veti vedea diferente intre Thorah, Scriptura relevata profetului Isus sau Coranul revelat profetului Muhammad.

   1. Si daca sunt diferente intre Thorah si Scriptura relevata mantuitorului nostu Iisus Hristos, de ce ne dati exemple din Vechiul Testament cand va referiti la reguli pentru Crestini?

    1. De ce sa nu dea exemple din Vechiul Testament? Creștinii acceptă in unanimitate vechiul testament. La ora de religie creștin ortodoxă mi s-a predat la greu din vechiul testament. Ati facut din religie o joacă. Lăsați la o parte din Biblie ce va convine si cand va convine. Spălați bine pe creier de BOR. Macar musulmanii ăștia au demnitatea sa-si asume tot Coranul.

 13. Daca tot vine vorba de Biblie, haideti sa stabilim niste lucruri:

  1. Vechiul Testament a fost adresat evreilor.

  2. Noul Testament este ghidul lasat de Iisus pentru Crestini. Prin venirea Mantuitorului Nostru Iisus Hristos s-au implinit(terminat) multe reguli din Vechiul Legamant cu poporul Evreu (Vechiul Testament).

  3. Daca tot incepeti sa dati citate Versete din Biblie haideti sa facem un studiu mai aprofundat si sa citam toate Versetele referitoare la mancare sau bautura:

  14 Isus a chemat din nou mulţimea şi a zis: „Ascultaţi-Mă cu toţii şi înţelegeţi! 15 Nu există nimic din afara omului, care, intrând în el, să-l poată spurca, ci ceea ce iese din om, aceea îl spurcă!“ 16 (Dacă cineva are urechi de auzit, să audă!)[a]

  17 După ce a lăsat mulţimea şi a intrat în casă, ucenicii Lui L-au întrebat despre pildă. 18 El le-a zis: „Şi voi tot fără pricepere sunteţi? Nu înţelegeţi că orice intră în om din afară nu-l poate spurca, 19 fiindcă nu intră în inima lui, ci în stomac, iar apoi este aruncat afară, în latrină?“ A declarat astfel curate toate bucatele.

  20 Apoi a zis: „Ceea ce iese din om, aceea îl spurcă pe om. 21 Căci dinăuntru, din inima omului, ies gândurile rele, curviile[b], furturile, crimele, 22 adulterele, lăcomia, răutatea, înşelăciunea, depravarea, ochiul rău[c], blasfemia, mândria şi prostia! 23 Toate aceste rele ies dinăuntru şi ele îl spurcă pe om!“ Marcu 7:14-23

  A doua zi, când (ostaşii trimişi de Corneliu) erau pe drum şi se apropiau de cetate, Petru s-a suit să se roage pe acoperişul casei, pe la ceasul al şaselea. L-a ajuns foamea, şi a vrut să mănânce. Pe când îi pregăteau mâncarea, a căzut într-o răpire sufletească. A văzut cerul deschis, şi un vas ca o faţă de masă mare, legată cu cele patru colţuri, coborându-se şi slobozindu-se în jos pe pământ. În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare şi târâtoare de pe pământ şi păsările cerului. Şi un glas i-a zis: „Petre, scoală-te, taie şi mănâncă.” „Nicidecum, Doamne”, a răspuns Petru. „Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat.” Şi glasul i-a zis iarăşi, a doua oară: „Ce a curăţit Dumnezeu, să nu numeşti spurcat.” Lucrul acesta s-a făcut de trei ori, şi îndată după aceea vasul a fost ridicat iarăşi la cer. Pe când Petru nu ştia ce să creadă despre înţelesul vedeniei, pe care o avusese, iată că, oamenii trimeşi de Corneliu, întrebând de casa lui Simon, au stătut la poartă, şi au întrebat cu glas tare dacă Simon, zis Petru, găzduieşte acolo. Şi pe când se gândea Petru la vedenia aceasta, Duhul i-a zis: „Iată că te caută trei oameni; scoală-te, pogoară-te, şi du-te cu ei, fără şovăire, căci Eu i-am trimis.” ( Faptele Apostolilor 10:9-20)

  ” Sa mancati din tot ce se vinde pe piata fara sa cercetati din pricina cugetului , Caci al Domnului este pamantul si tot ce cuprinde el
  ‘Daca va pofteste un necredincios la o masa si voiti sa va duceti, sa mancati din tot ce va pune inainte, fara sa cercetati din pricina cugetului” 1 Corinteni cap 10: 23-31

  Primiţi-l pe cel slab în credinţă fără să-i judecaţi gândurile.
  Unul crede să mănânce de toate; cel slab însă mănâncă legume.
  Cel ce mănâncă să nu dispreţuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.
  Cine eşti tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea.
  Unul deosebeşte o zi de alta, iar altul judecă toate zilele la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui.
  Cel ce ţine ziua, o ţine pentru Domnul; şi cel ce nu ţine ziua, nu o ţine pentru Domnul. Şi cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulţumeşte lui Dumnezeu; şi cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, şi mulţumeşte lui Dumnezeu. Romani 14: 1-6

  Deci să nu ne mai judecăm unii pe alţii, ci mai degrabă judecaţi aceasta: Să nu daţi fratelui prilej de poticnire sau de sminteală.
  Ştiu şi sunt încredinţat în Domnul Iisus că nimic nu este întinat prin sine, decât numai pentru cel care gândeşte că e ceva întinat; pentru acela întinat este. Romani 14: 13-14

  1. Si totusi Iisus nu a mâncat niciodată carne de porc. Indiferent ce ar scrie intr-o carte, oare nu e mai normal sa urmați exemplul lui Iisus?! Dacă tot pretindeti ca-l iubiți și acceptati pe Iisus.

    1. Faptele Sfintilor Apostoli, cap 10, 10-15: “În ea erau toate dobitoacele cu patru picioare şi târâtoarele pământului şi păsările cerului. (…) Cele ce Dumnezeu a curăţit, tu să nu le numeşti spurcate.“. Conform literaturii crestine carnea altor animale nu este interzisa.

 14. Interesante comentarii !Faceti-ma sa înțeleg ,Isus a murit pt a curatii păcatul păcătoșilor ,sau pt a curatii porcii .Daca si pt animale a murit ,atunci sa ne comportam ca si acestea ,mințind ,CURVIND ,ucigând ,pt ca intr–un univers condus de legi ,numai Omul a rămas fara nici o îndatorire .Sa comitet atunci fărădelegi ,ca nu mai avem legi .

 15. Intradevar carnea de porc este interzisa ın noul testament de ınsuşi İSUS HRİSTOS vati ıntrbat domnul İSUS DE CE NU A MINCAT CARNE DE PORC A MINCAT FRUCTE LEGUME Şİ IN ROMINİEA ESTE DOAR O SİNGURA MANASTİRE CALUGARİ NU MANINCA CARNE DE PORC MANASTİREA FRASİNEİ .
  ….

   1. topicul era carnea de porc. Sunt teorii cum ca Iisus are fi fost vegetarian. as prefera sa ramanem pe subiectul carnii de porc. Multumesc.

 16. Este mentionata treaba cu carnea de porc in Levitic(vechiul testament) sau vechea lege, care a fost inlocuita de noul testament (noua lege) care este despre altceva, nu despre mancaruri sau legi, ci despre iubire, credinta si iertare. Sper ca am lamurit treaba

  1. cu toata iubirea si credinta lui Pavel si religia inventata de el, dar Iisus insusi nu a mancat niciodata carne de porc; si nici apostolii si nici fecioara Maria. Iisus insusi a zis ca nu venit sa schimbe legea, ci ca sa o implineasca. Deci de ce mananca crestinii carne de porc atat timp cat Iisus si apostolii nu au consumat asa ceva?!


Adauga un comentariu

(Your email address will not be published.)