Beneficii ale postului pentru sanatate

Postat deAlina in Postulpe 25.12.2011,4 comentarii

Printre beneficiile postului asupra sănătații se numără întărirea aparatului digestiv, odihnirea acestuia din munca continuă și funcționarea obositoare, care nu se poate reface în nici o altă perioadă decât în Ramadan.

Dacă nu ar fi existat postul, sănătatea organismului n-ar fi fost la fel de bună și ar fi fost expusă pericolelor; de aceea, Allah obligă la post în această lună, căci El are mila față de supușii Săi. Funcționarea continuă a oricărui aparat îi scade capacitatea  și activitatea, îl face mai greoi, de aceea este necesară această perioadă de odihnă. Aparatul digestiv are nevoie de odihnă ca să funcționeze așa cum trebuie; de aceea, postul este cea mai bună șansă pentru acesta: "stomacul este focarul bolii, iar postul este casa leacului". 

Alt beneficiu al postului este acela  că ajută la tratarea hipertensiunii arteriale, care poate ucide omul în mod brutal. De aceea occidentalii au preluat postul ca metodă de tratament, au înființat spitale și clinici speciale pentru acest scop; totodată, postul micșorează cantitatea de săruri minerale aflate în surplus în organismul uman, și îi sporesc imunitatea la diverse boli. Cel care postește poate scăpa de febra ucigașă, fără a trece prin chinurile prin care trec alții; postul scurtează convalescență cu viteză uluitoare. Allah a spus:"Dacă postiți, vă veți înconjura de bine."

                                        

Domnul profesor doctor chirurg cardio-vascular Muhammad  Al-Fiki a menționat că un număr mare de bolnavi de inimă ignoră un adevăr  științific confirmat pe de-a întregul: postul este foarte util și foarte necesar unui procent de 95% dintre aceștia. Eforturile la care este supus miocardul scad în timpul postului cu un procent de 40% față de alte zile. Acest lucru îmbunătățește automat sănătatea bolnavului de inima  și prin faptul că scade cantitatea de grăsimi și hidrocarburi.

Cât despre caloriile zilnice necesare inimii, ele trebuie să fie în zilele obisnuite în număr de 4000; în timpul postului ele scad de la 2500 până la numai 300 calorii. Așadar, prin intermediul postului, inima se odihnește în mod natural. Aceste fapte reale, științifice și medicale sunt confirmate de doctorul Muhammad Al-Fiki, profesor cardiolog, în ciuda faptului că celor mai mulți bolnavi de inima le este teamă  să țină post în mod nejustificat. Acest doctor adaugă  că postul reprezintăpentru trup cea mai bună operație de curățire interioară, de asimilare a alimentelor prin creșterea consumului din rezervele corpului uman, stocate sub forma de grăsimi sau hidrocarburi în surplus, care afectează ficatul.

Sarcina postului și pilda lui Dumnezeu este că transformă aceste materii dăunătoare aflate în surplus în elementele alimentare , în zaharuri simple. În acest mod se elimină toxinele în surplus care ucid omul ,după cum se elimină și unele depuneri de pe pereții arterelor inimii și ale unor vase de sânge ale corpului. Așadar, postul, după cum s-a dovedit  științific, este cel mai bun leac pentru suplețea arterelor. În ceea  ce privește celălalt procent,de 5% dintre bolnavii de inimă , profesorul cardiolog Muhammad Al-Fiki consideră  că ei nu trebuie să țină post, cu condiția să primească permisiunea unui doctor musulman bun cunoscător al religiei.


                                                                 fragment din cartea "Postul"

-

Comentarii aferente acestui articol


  1. Da, postul este bun pentru sanatate. Dar statistica spune ca musulmanii in luna de post consuma de doua ori mai multa mincare decit in timpul anului. stiti de ce? Pentru ca isi chinue sufletul ziua iar noapte se inbuiba cu mincare asa ca sa poata…z

  2. Puteti fi mai clar in privinta statisticilor de care ati amintit. Daca sunt online,va rog sa puneti un link, sau sa mentionati unde le-ati vazut pe acele statistici. Eu am tinut post si cred ca acele statistici sunt neprofesionale, daca chiar exista.

  3. Daca analizati traditia profetului Muhammad, veti observa ca nu exagera niciodata cu mancarea.Profetul Muhammad a spus ca 1 treime din stomac e destinata mancarii, alta treime apei, si ce ramane este aer. Ce spune islamul e una,ce fac oamenii e alta.

    1. De acord cu tine khalid622! Nu manincimai mult daca postesti…si cine ajuneaza știe, întrucât stomacul are capacitate mai mica , lichidele sunt prioritare iar mâncarea este în cantități oarecum mici! Ramadan Karim dragii mei!


Adauga un comentariu

(Your email address will not be published.)