Allah caracterizeaza Coranul

Postat deAlina in Cuvantul Sau: Coranulpe 15.10.2011,0 comentarii

Allah a caracterizat Coranul cu mai multe calități:

1- NUUR (lumină limpede) O, voi oameni! V-a venit vouă Dovadă de la Domnul vostru, căci Noi am pogorăt asupra voastră o lumină limpede!

2 - HUDA, ŞIFA', RAHMEH, MEU'IZA (îndemn, tămăduire, îndurare călăuzire) O, oameni! V-a venit vouă îndemn de la Domnul vostru și tămăduire pentru ceea ce este în piepturi, călăuzire și îndrumare pentru dreptcredincioși! (Yunus 57)

3 - MUBARAK ( binecuvantat) Această Carte binecuvantată , pe care Noi am pogorat-o, întărește ceea ce există deja înaintea ei, pentru ca tu să o previi pe Mama cetăților și împrejurimile ei. Aceia care cred în Ziua de Apoi, vor crede și în ea și vor păzi stăruitor Rugăciunea lor. (An'am 92)

4 -MUBIIN (Carte limpede)O, oameni ai Cărții! A venit la voi Trimisul Nostru ca să vă arate multe lucruri din cele pe care voi le-ați ascuns din Scriptură, trecand peste multe altele. V-au venit vouă o lumină și o Carte limpede de la Allah. (Maide 15)

5 -BUŞRA( bunăvestire) Spune: "Cine este dușman lui Gavriil?" El l-a pogorat în inima ta, cu îngăduința lui Allah, adeverind ceea ce se află dinaintea lui, ca indreptare și bunăvestire pentru credincioși. (Bakara 97)

6 - AZIZ (puternic) Aceia care nu cred în Îndemnare, când ea vine la ei, [să știe că] ea este o Carte plină de putere. (Fussilet 41)

7 - MEGID (glorios) Dar acesta este un Coran glorios, (Buruj 21)

8 - BEŞIR, NEZIR (binevestitor, prevenitor) O Carte ale cărei versete sunt tâlcuite, un Coran arab, pentru un neam [de oameni] care știu, Un binevestitor și un prevenitor, însă cei mai mulți dintre ei se întorc și nu ascultă. (Fussilet 3-4)

-

Comentarii aferente acestui articolAdauga un comentariu

(Your email address will not be published.)