100 Hadisuri Qudsi

Postat dekhalid622 in Hadisuripe 06.08.2011,0 comentarii

Este posibil ca aceste documente sa fie protejate de drepturi de autor.
Va rugam sa cititi termenii si conditiile de utilizare al siteului.

Această carte vine pentru a îmbogăți biblioteca musulmanului cititor de limba română, bibliotecă atât de săracă în ceea ce privește hadisurile. Laudă lui Allah, deja au apărut în limba română câteva  culegeri de hadisuri profetice, însă este pentru prima oară când se publică hadisuri qudsi  (nobile).  În această lucrare au fost culese doar o sută de hadisuri.

Hadisul qudsi poate fi plasat între Coran și hadis, deoarece Coranul este de la Allah Preaînaltul atât din punctul de vedere al sensului, cât și al textului, iar hadisul qudsi este de la Allah numai ca sens, textul fiind ales de Profet (Pacea și binecuvântarea fie asupra sa!); cel care citește hadisurile qudsi nu  este  răsplătit  așa  cum  este  atunci  când  recită  Coranul. Hadisul profetic îi aparține Profetului (Pacea și binecuvântarea fie asupra sa!) atât ca sens, cât și ca text.

-

Comentarii aferente acestui articol


  1. SALLAM ALEKUM! Eu locuiesc la țară în Olt,nu am posibilitatea de internet decât foarte puțin pe telefon,nu funcționează cum trebuie,vă rog să vă interesați la moscheea din cartierul crângași/mun.bucurești,la fundația semiluna din câte am


Adauga un comentariu

(Your email address will not be published.)